Eindhovens Brandewijn genootschap

Het idee van een Eindhovens Brandewijn Genootschap is tijdens de vrijgezellenavond van 1998 geboren. De boeren Ton van de Bosch en Henk Wieland hadden het plan opgevat om gelden voor de brandewijn voor de Boerenbruiloft bij elkaar te krijgen.
Ieder jaar was het weer een klus om dat geld bijeen te vergaren en dus kwam het idee om een groep mensen bij elkaar te brengen die hiervoor konden zorgen, waardoor de Commissie Boerenbruiloft minder werk kreeg en de garantie had van brandewijn op de Boerenbruiloft.

Zo is een club van Brandewijn schenkers ontstaan die jaarlijks een bijdrage storten waar de brandewijn van gekocht kan worden. De groep is herkenbaar aan de petjes, dassen en schorten die zij dragen. Het EBG geeft voor de leden per kwartaal een gezelligheidsavond of middag met een thema. Vaak komen er sprekers met een interessant verhaal. Ook gaat de groep jaarlijks naar de Jeneverfeesten in Hasselt. Zo ook dit jaar weer.

Voelt uw wat voor gezelligheid en bent u geïnteresseerd of wilt u meer over het Eindhovens Brandewijn Genootschap weten neem gerust contact op met het secretariaat van het EBG.

Zie voor meer informatie: www.eindhovensbrandewijngenootschap.nl

Secretaris Ad Vercoelen
Averbodelaan 20
5628TS Eindhoven
Tel: 040-2424044