Boeremoeske

Geschiedenis van zanggroep ” Boeremoeske “

boeremoeske_logoVoor de geschiedenis van het Boeremoeske moeten we terug naar het jaar 1984. Het jaar waarin de Federatie van Eindhovense Carnavalsverenigingen 22 jaar bestaat en Oktokornixs (Jack Moest) stadsprins is.

Enkele vrouwen van o.a bestuursleden van de Federatie zijn spontaan begonnen met een zanggroepje. Enkele namen uit die tijd zijn: Mieke Alewijns en Elly Wijnen, Harry en Fransje Franken later uitgebreid met Ted Bekkers en een accordeonist Harold van den Burgt. Ook een groepje van de carnavalsvereniging de Lichtstadnarren voegen zich erbij oa Mia Klijs, Jan en Riet van de Heuvel, Marlies van Nielen en Kees Couwenberg. Dat zijn zo enkele namen uit de eerste periode. Ook is de groep in 1984 nog aangevuld geweest met een echte Brabantse dansgroep, met een aantal oud leden van de opgeheven carnavalsvereniging De Piassen uit Stratum en de carnavalsvereniging De Erpelrooiers uit Acht, onder leiding van Elly van den Burgt doch na een aantal jaren van succesvol optreden tijdens de Boerenbruiloft op de Markt liep de animo hiervoor terug en besluit de dansgroep te stoppen. Enkele leden gaan bij de zanggroep zingen.goudenrommelpot
Boeremoeske is geboren en groeit uit tot een zanggroep van 28 personen. In 1995 viert de groep haar 11 jaar bestaan en wordt onderscheiden met de Gouden Rommelpot. Deze onderscheiding, die slechts n maal per jaar wordt toegekend aan een persoon of groep die zich op muzikaal gebied bijzonder verdienstelijk heeft gemaakt voor het openbaar Eindhovens Carnaval, stelt een figuur voor met een rommelpot.

De zanggroep “Boeremoeske” heeft een eigen website voor meer informatie.  www.boeremoeske.nl 

boeremoeske